زنان دات آی‌تی

وبلاگی برای معرفی کتاب "زنان دات آی‌تی" نویسنده: طاهره مشایخ

زنان دات آی‌تی

وبلاگی برای معرفی کتاب "زنان دات آی‌تی" نویسنده: طاهره مشایخ

زنان دات آی‌تی

کتاب "زنان دات آی تی" در فروشگاه ترنجستان سروش :
تهران: خیابان انقلاب، بین خیابان ابوریحان و فلسطین، فروشگاه ترنجستان سروش، تلفن: ۲۲-۶۶۴۹۳۶۲۰

رشت: شهر کتاب توحید و کتابفروشی مزدک(فلکه گاز)

پیوندهای روزانه

۱۰ مطلب در فروردين ۱۳۹۴ ثبت شده است


    تولیدات فرهنگی: زنان می‌توانند از اینترنت برای انواع تولیدات فرهنگی بهره بگیرند که شامل وبلاگ‌های ادبی است که خود زنان تولید می‌کنند و با زبان زنانه و احساسات زنانه به بیان تجربه‌های خود در زمینه‌های خانه‌داری، بچه‌داری، مد، آرایش، تقویت کمی و کیفی در حوزه تفکری همنوعانشان بپردازند. امروزه وبلاگ‌ها، شامل دفتر شعر، دفتر خاطرات، سفرنامه‌ها، گزارشات روزمره و مجموعه‌ای از عکس‌ها و تصاویر و نقاشی‌های صاحبان وبلاگ‌هاست که این هنرمندان بدون اینترنت گمنام بودند.

کتاب زنان دات آی‌تی / صفحه 323


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ فروردين ۹۴ ، ۲۱:۵۴
طاهره مشایخ


       اینترنت و جامعه‌پذیری زنان: اینترنت عرصه‌ای است که به دلیل محدودیت‌های اجتماعی موجود در ایران با ولع بیشتری از آن استفاده می‌شود. ابزارهای درون اینترنت نظیر وبلاگ‌ها و شبکه‌های اجتماعی از نظر بسیاری از جامعه‌شناسان و روان‌شناسان، عرصه‌ای برای اجتماعی کردن افراد است و می‌توان از آنها به بهترین وجه برای جامعه‌پذیری جوانان استفاده کرد و طبیعی است که زنان و دختران که فرصت کمتری برای حضور در جامعه دارند نیز با حضور در فضایی مثل شبکه‌های اجتماعی و وبلاگ‌ها با ارتباطات دوسویه و تعاملی می‌توانند جامعه‌پذیرتر شوند. آنها فرصتی ویژه برای بیان خود و ارتباط با دیگران یافته‌اند. به‌عبارت دیگر، بسیاری از زنان و دخترانی که به دلایل مختلف، در جامعه روابط اجتماعی کمتری دارند، می‌توانند با استفاده از اینترنت ارتباط بیشتری با جامعه پیدا کنند.


       کتاب زنان دات آی‌تی / صفحه 324


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ فروردين ۹۴ ، ۲۱:۴۰
طاهره مشایخ


سندرم فومو (Fear of Missing out/FOMO )، نام اختصاری است که پژوهشگران برای حس و حال ترس و اضطراب ناشی از از قلم انداختن اخبار و مطالب شبکه‌های اجتماعی ساخته‌اند. بسیاری از کاربران اگر چند روز نتوانند آنلاین شوند و از پیگیری اخبار و فیدها و مطالب دوستان‌شان در وبلاگ‌ها و شبکه‌های اجتماعی محروم بمانند، دچار اضطراب و ناخشنودی می‌شوند. بسیاری از کاربران اینترنت نخستین کاری که بعد از برخاستن از خواب انجام می‌دهند، چک کردن شبکه‌های اجتماعی است. سندرم فومو و اعتیاد اینترنتی ارتباط نزدیکی با هم دارند.

 کتاب زنان دات آی‌تی/ ص320


۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ فروردين ۹۴ ، ۲۱:۲۱
طاهره مشایخ


به‌عبارتی می‌توان گفت زنان از یک نقش دوجایگاهی برخوردارند؛ یعنی بانوان از یک‌سو به عنوان عضوی از خانواده، دارای نقش و جایگاه متعلق به خودشان هستند و در قبال افزایش دانایی خودشان مسئولند و از سوی دیگر، در مقام یک همسر یا مادر، با مشارکت پدر خانواده، مسئولیت ارتقای دانایی سایر اعضای خانواده را نیز برعهده دارند. زنان به دلیل ویژگی‌های خاص شخصیتی خود و تفاوت‌های جنسیتی با مردان در زمینه‌های گوناگون، نقش بسیار حساس و مهمی در تامین سلامت و بهداشت روانی خانواده برعهده دارند. تولید نسل، پرورش بدنی و پرورش روانی کودکان، پرستاری، تیمار روانی، آرامش خانواده، انتقال فرهنگ و زبان، تامین روانی مرد، اقتصاد خانواده و مانند اینها، کارکردهای بسیار مهم و حیاتی است که تنها از عهده زنان برمی‌آید. به همین دلیل، وظیفه اخلاقی جامعه است که به زنان در هر جامعه‌ای که باشند، امکان دسترسی به وسایل ارتباطی داده شود.


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۶ فروردين ۹۴ ، ۱۲:۰۱
طاهره مشایخ


تقریباً در تمام اعلامیه‌ها و قطعنامه‌های جهانی، بندها و سطرهایی در مورد زنان، این قشر تأثیرگذار جامعه، اسم برده شده است؛ مثلا در سندی، مربوط به پکن +5 به نقل از کوفی عنان آمده است:


"من نمی‌توانم حتی به یک موضوع که با آن در سازمان ملل سروکار داریم بیندیشم که به زنان مربوط نباشد. زنان به اندازه هر مرد از صلح و امنیت، آرامش و حقوق بشر تأثیرپذیرند."


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۶ فروردين ۹۴ ، ۱۱:۵۸
طاهره مشایخ


زن مربی جامعه است.

" از دامن زن انسان‌ها پدید می‌آید...

زن با تربیت خودش، انسان درست می‌کند و با تربیت صحیح خودش کشور را آباد می‌کند."                                                                                امام خمینی رحمه‌الله‌علیه


جامعه اگر بخواهد راه صلاح و رستگاری را در پیش گیرد و در تمام زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی پیشرفت کند، باید زنان را در اولویت برنامه‌ها و اهداف خود قرار دهد. وقتی یک زن وارد ساختار اجتماعی جامعه می‌شود، توسعه نیز در جامعه افزایش پیدا می‌کند. زن، موجودی است که علاوه بر اینکه باید در رشد معنوی و روحی خود تلاش کند، مسئول رشد موجود دیگری که درون خویش می‌پروراند هم می‌باشد. اکنون که از همه جهت، سطح فرهنگی، اجتماعی و آموزشی جامعه ارتقاء یافته، باید زن را عنصری کامل و مهم در نظر گرفت. کم‌اهمیت جلوه دادن نقش دختران در سازندگی و پیشرفت جامعه، مانع از رشد و تعالی آنان است. دختران امروز، مادران فردا و تربیت‌کننده نسل‌های آینده هستند و باید از لحاظ روحی، معنوی و مادی، بسیار مورد توجه مدیران جامعه قرار گیرند. روان‌شناسان معتقدند اعتماد به‌نفس، زاییده زندگی اجتماعی و ارزش‌های آن است. امروزه، با توجه به میزان اعمال جراحی زیبایی در سطح کشور می‌توان به این واقعیت رسید که در جامعه فعلی، کمبود یا ضعف اعتمادبه‌نفس یکی از مشکلات روحی و روانی شایع در میان دختران و زنان است که باید آسیب‌شناسی شود.


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۶ فروردين ۹۴ ، ۱۱:۴۸
طاهره مشایخ

    

    در اینکه چرا آقای حمدون توره و تیم کاری او، پیام روز جهانی ارتباطاتِ سال 2012 را راهیابی زنان به آی‌سی‌تی‌ها و فراهم آوردن فضای مناسب برای ایجاد شغل برای دختران و زنان معرفی کرده است می‌توان مقاله‌ها و کتاب‌ها نوشت. مسلماً فرهنگ و اوضاع جامعه‌ای که حمدون توره و تیم کاری وی، در آن زندگی می‌کنند و همچنین اوضاع بانوان در سراسر جهان، ایشان را در اتخاد چنین تصمیمی استوار کرده است. اما در این مجال، نگارنده می‌خواهد از نگاه خود و با توجه به شرایط فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جامعه خود، به مهم‌ترین عوامل در اتخاذ چنین پیامی، اشاره کند: 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۶ فروردين ۹۴ ، ۱۱:۲۷
طاهره مشایخ

پیام سال‌های گذشته روز جهانی ارتباطات و جامعه اطلاعاتی

· سال 93: ارتباطات باند پهن برای توسعه پایدار 2014 

· سال 92: آی‌سی‌تی و امنیت جاده‌ها 2013

· سال 91: زنان و دختران در فناوری اطلاعات و ارتباطات(آی‌سی‌تی‌ها) 2012

· سال 90: زندگی بهتر در جوامع روستایی با استفاده از ارتباطات و فناوری اطلاعات 2011

· سال 89: شهر بهتر و زندگی بهتر با تاکید بر استفاده از تکنولوژی‌های اطلاعاتی و ارتباطی 2010

· سال 88: مراقبت از کودکان در محیط اینترنت 2009

· سال 87: پیوند با افراد کم‌توان، فرصت فناوری اطلاعات و ارتباطات برای همه 2008

· سال 86: دادن فرصت‌های آی‌سی‌تی به جوانان 2007

· سال 85: ارتقای جهانی امنیت رایانه‌ای 2006

· سال 84: ایجاد یک جامعه اطلاعاتی مساوی و منصفانه 2005

· سال 83: فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی، پیشروی راهی به سوی توسعه‌ی پایدار 2004

· سال 82: کمک به همه‌ی مردم دنیا برای ارتباط 2003

· سال 81: آی‌سی‌تی برای همه 2002

· سال 80: اینترنت، چالش‌ها، فرصت‌ها و چشم‌اندازها 2001




۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۹ فروردين ۹۴ ، ۲۳:۳۷
طاهره مشایخ


     در همین هیاهو و شگفتزدگی، روز 27 اردیبهشت 1391* فرا رسید؛ روزی که تمام یافتههای سالهای اخیر را مدیون آن بودم. من درگیر این موضوع بودم که اینترنت چه امکانات خوبی برای زنان که همیشه گرفتار مسائل خانه و بچهداری هستند و از بسیاری از فرصتهای طلایی تحصیلی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی جا ماندهاند، میتواند مهیا کند؛ امکاناتی که سالها و قرنها محرومیت و فقر فرهنگی و تحصیلی را میتواند جبران کند و خالق فرصتهایی هزار چندان طلایی باشد؛ که در این ضمن، با پیام روز جهانی ارتباطات 2012 مواجه شدم: «زنان و دختران در عرصه فاوا»! یعنی همان دلمشغولی و دغدغه این چند سالِ من.


   انتخاب شعاری مربوط به همین دغدغههای فکری، مجالی بود برای ثبت تمام این عجایب و کشفیات به عنوان یک عضو از جامعه نسوان. از آنجا که اهمیت اینترنت و آیسیتی را تا حدودی درک کرده بودم و از این سفره لقمههای فراوانی نصیبم شده بود؛ تصمیم گرفتم این تجربه شیرین و بسیار ارزنده را برای زنان دیگر نیز بازگو کنم. تجربهای که با تمام محدودیتها و سختیهای زندگی زنانه و مادرانه کسب شده است.



      * روز جهانی ارتباطات



۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۵ فروردين ۹۴ ، ۱۰:۲۵
طاهره مشایخ


کتاب "زنان دات آی‌تی" تلاشی است برای پاسخ به سوالات زیر:


· چرا روز جهانی ارتباطات سال 2012، به نام «زنان و دختران در عرصه فاوا» نامیده شد؟

· چرا فناوری اطلاعات و ارتباطات می‌تواند در مورد زنان و دختران این‌قدر مهم باشد؟




۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۵ فروردين ۹۴ ، ۰۹:۵۰
طاهره مشایخ